Programul guvernamental "Investeşte în tine" intră în vigoare

Programul guvernamental "Investeşte în tine" devine realitate, începând de luni.

Adăugat: 14 Octombrie 2018
Ultima actualizare:14 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Tinerii şi persoanele cu vârsta de până la 55 de ani pot obţine, de la CEC, credite fără dobândă, garantate de stat, pentru a-şi îmbunătăţi educaţia. Are detalii despre condiţiile de acordare.

Persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 55 de ani, care vor să investească în propria lor educaţie, sănătate, sport şi cultură sau a membrilor familiilor lor, pot accesa începând de luni, 15 octombrie, un credit cu dobândă zero. Documentele necesare demarării acestui proiect au fost deja semnate în prezenţa premierului Viorica Dăncilă, iar banca parteneră - spune aceasta - este CEC-ul.

Viorica Dăncilă: Este un proiect adresat în primul rând tinerilor cu vârsta între 16 şi 26 de ani, care pot accesa un credit de până la 40.000 de lei, dar şi celor cu vârste între 26 şi 55 de ani, care pot lua credite de până la 35.000 de lei. Dacă persoana care apelează la acest împrumut este salariat, poate contracta încă 20 de mii de lei. Dobânda pentru aceste împrumuturi va fi suportată de la bugueul de stat, iar anii de cursuri sau de studii reprezintă perioadă de graţie.

Persoanele interesate trebuie să aibă cetăţenia română şi să locuiască în ţară, iar la data solicitării creditului trebuie să fie cuprinse în sistemul de învăţământ sau să efecetueze cursuri de specializare autorizate fie de Ministerul Educaţiei, fie de Ministerul Muncii. Durata maximă de creditare va fi de 10 ani.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza