Programul de guvernare al PSD se bazează pe creşterea veniturilor populaţiei

Programul de guvernare al PSD, prezentat astăzi, se bazează pe măsuri de relaxare fiscală şi pe creşterea veniturilor populaţiei.

Adăugat: 9 Octombrie 2016
Ultima actualizare:9 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Social-democraţii vor să elimine un număr de 102 taxe nefiscale începând cu data de 1 ianuarie 2018, iar mâine vor depune la Parlament un proiect de lege în acest sens, a anunţat astăzi liderul PSD, Liviu Dragnea.

Programul de guvernare al PSD, prezentat tot astăzi, se bazează, de asemenea, pe măsuri de relaxare fiscală şi pe creşterea veniturilor populaţiei.

PSD doreşte venituri în plus la buget în perioada 2017 - 2020, prin absorbţia fondurilor europene, înfiinţarea unui fond suveran de dezvoltare şi investiţii, prin care sumele intrate în economie vor veni la bugetul general consolidat sub formă de taxe şi impozite, inclusiv TVA, şi prin creşterea veniturilor populaţiei.

Social-democraţii îşi propun şi o relaxare fiscală pentru salariaţi astfel încât impozitul pe venit să ajungă la zero, începând cu 1 ianuarie 2018, pentru cei care au un salariu mai mic sau egal cu 2000 de lei brut pe lună, pentru medici şi specialiştii IT.

"Plecăm de la un deficit bugetar estimat de 2,9%, astăzi, şi cu această diferenţă care este, de fapt, cu plus. Creşterea generată de noi este mai mare decât efectul măsurilor pe care le luăm. Ajungem ca deficit bugetar în 2020 - 2% din PIB", a spus preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Nu sunt uitaţi nici pensionarii. Potrivit documentului PSD, ar urma să nu mai plătească impozit pe venit, de la începutul anului viitor, dacă valoarea pensiei este mai mică sau egală cu 2000 de lei pe lună.

Totodată, va fi eliminată şi contribuţia pentru sănătate pentru toţi pensionarii.

Programul de guvernare al PSD prevede ca TVA să fie de 18% de la 1 ianuarie 2018, dar şi măsuri de relaxare fiscală pentru firme.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza