Despre importanța educației financiare, cu consilierul prezidențial Cosmin Marinescu

Prof.univ. doctor în economie Cosmin Marinescu, consilier prezidențial, vorbește despre necesitatea educației financiare, ca antidot împotriva populismului.

Adăugat: 19 Octombrie 2022
Ultima actualizare:19 Octombrie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Cosmin Marinescu, consilier prezidențial. Sursa: captura
trimite pe mail

După trei decenii în care am trecut printr-o multitudine de schimbări, printre care  tranziție economică, reforme, crize și aderare europeană este necesar să vorbim în continuare despre nevoia de educație economică și financiară.

Sunt 30 de ani în care economia și societatea au evoluat semnificativ, însă trebuie să fim conștienți că schimbări și reforme vom face continuu, și de acum înainte, în educație, sănătate, economie sau administrație, susține prof.univ. doctor în economie Cosmin Marinescu, consilier prezidențial.

El propune să privim educația financiară ca activ societal care urmează trei direcții convergente și cu temeiuri interdependente: cetățeanul, mediul de business și decizia de politică economică.

"Ar fi ideal ca cetățeanul să se poată feri singur de populismul financiar, mediul de business să facă numai strategii de succes iar decidenții să facă politici economice sustenabile, gândind dincolo de ciclurile electorale", susține Marinescu.

În context, el afirmă că educația financiară reprezintă mijlocul indispensabil pentru a urmări consecvent obiective naționale esențiale, precum creșterea susținută a intermedierii financiare, dezvoltarea competitivă a pieței de capital și consolidarea unui sistem de asigurări sustenabil în România.

O inițiativă în acest sens este și lansarea Forumului Educației Financiare,  o inițiativă de anvergură venită din partea industriei financiar-bancare și a mediului universitar economic, de promovare continuă a educației financiare.

Mai multe despre educația economică, privita și ca antidot al populismului, în articolul semnat de prof.univ. doctor în economie Cosmin Marinescu, consilier prezidențial, pe blogul său, sau accesând linkul: https://cosmin-marinescu.ro/educatia-economica-ghidul-dezvoltarii-si-antidotul-populismului/?fbclid=IwAR00mBOtdXMCscRSOBFaZHJQxGoXco8VQJ7U4EBV2rsSR9-260AXdWJtVmIAutor:
Luminiţa Voinea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Octombrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza