Profesorii pregătesc proteste de stradă

Sindicatele din Educaţie anunţă , pe lânga proteste de stradă, un euromiting la Bruxelles pentru a atrage atenţia asupra diminuării salariilor şi a disponibilizărilor din sistem.

Adăugat: 10 Septembrie 2010
Ultima actualizare:10 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Două din federaţiile sindicale din Educaţie pregătesc ample proteste pentru luna viitoare, nemulţumite de proiectul legii salarizării, printre altele, dar şi de disponibilizările din sistem.


Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" au anunţat, vineri, calendarul protestatar  stabilit în urma constituirii alianţei dintre cele două federaţii.


Astfel, printre altele, pe 5 octombrie vor organiza un miting protestatar la Cotroceni, vor depune memorii la Comisia Europeană de la Bruxelles, vor organiza euromiting la Bruxelles, în data de 29 septembrie.


Sindicaliştii se declară nemulţumiţi de diminuarea salariilor, de disponibilizările din sistemul educaţional, precum şi de proiectul Legii salarizării bugetarilor.


Cele două federaţii sindicale au anunţat decizia lor comună de a participa la toate acţiunile protestatare ale confederaţiilor sindicale, acţiuni care vor fi organizate începând cu luna octombrie.


Gheorghe Isvoranu a precizat, printre altele, că  datorită comasărilor efectuate la această dată, 1.600 de şcoli nu îşi vor putea deschide porţile la 13 septembrie.


El a menţionat, totodată, că  într-un an de zile, cadrele didactice au pierdut, efectiv, ceea ce au obţinut pe parcursul a 20 de ani, drepturile şi sporurile prevăzute de statutul personalului didactic fiind complet eliminate.  
 Autor:
Cristina Iliescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza