Procurorul şef al DIICOT reacţionează la reportajul privind presupuşii traficanţi de arme

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a reacţionat la reportajul prezentat de ziariştii britanici de la Sky News, care ar fi filmat traficanţi de arme în România.

Adăugat: 8 August 2016
Ultima actualizare:8 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Daniel Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT
trimite pe mail

Procurorul şef al DIICOT a precizat astăzi că nu s-a deschis încă vreun dosar penal privind presupuşii traficanţi de arme din România prezentaţi într-un reportaj al ziariştilor britanici de la Sky News.

Procurorii de la Combaterea Crimei Organizate au în atenţie nordul ţării, în apropierea Ucrainei, ţară în care conflictele din ultimii ani facilitează circulaţia ilegală a armelor, şi vor contacta şi partenerii externi pentru verificări, fiind analizate toate posibilele aspecte ale cazului semnalat, a declarat Daniel Horodniceanu. 

"Noi nu excludem cu nimic niciuna dintre variante. Am verificat, am luat legătura cu partenerii noştri instituţionali, atât din serviciile de informaţii, cât şi din poliţie. Ne vom face treaba în ceea ce priveşte această chestiune, dar nu excludem nici o tentativă de discreditare. Totuşi, nu s-a dovedit nicăieri în vestul Europei, unde au existat atentate, spre deosebire de România, că armamentul a provenit vreodată din estul Europei. Cu un ochi de nespecialist, am văzut armamentul prezentat de jurnaliştii britanici şi, la o primă vedere, nu par arme de război, par arme de vânătoare, sincer", a spus Horodniceanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza