Procurorul general va ataca în instanţă OUG privind codurile penale

Procurorul general al României va ataca în instanţă ordonanţa de modificare a codurilor penale, după ce Parchetul Instanţei Supreme a trimis ieri Avocatului Poporului solicitarea de a sesiza CCR pe aceeaşi temă.

Adăugat: 3 Februarie 2017
Ultima actualizare:3 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Augustin Lazăr, procuror general al României
trimite pe mail

Procurorul general al ţării, Augustin Lazăr, a anunţat în această dimineaţă că va ataca în instanţă ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Procurorul general participă la şedinţa CSM care ia în discuţie solicitarea acestuia de încetare a detaşării la Ministerul Justiţiei a Oanei Schmidt-Hăineală şi a lui Constantin Sima.

De asemenea, Parchetul Instanţei Supreme a trimis ieri Avocatului Poporului solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională în privinţa ordonanţei de modificare a codurilor penale, invocând mai multe încălcări ale unor articole din Constituţie.

Guvernul a decis să menţină ordonanţa de urgenţă de modificare a Codurilor penale şi proiectul de lege privind graţierea, faţă de care zeci de mii de oameni au protestat şi ieri, pentru a treia zi consecutiv.

Decizia a fost luată ieri,  în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, care i-a dat Cabinetului Grindeanu un vot de încredere pentru a continua guvernarea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
3 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza