Procurorul general interimar: Decizia CCR nu va determina oprirea interceptărilor

Decizia CCR nu va determina oprirea interceptărilor, ci doar întreruperea mandatelor aflate în derulare cu SRI şi continuarea acestora cu ajutorul direcţiei specializate din Poliţie, susține procurorul general interimar al României.

Adăugat: 14 Martie 2016
Ultima actualizare:14 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parchetele din toată ţara, cu excepţia DNA şi DIICOT, instrumentează, în prezent, aproape 400 de dosare împreună cu Serviciul Român de Informaţii, urmând ca punerea în executare a mandatelor de interceptare să fie preluată de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române,  a precizat astăzi procurorul general interimar al Românei, Bogdan Licu.

El a explicat că recenta modificare a legislaţiei, în urma deciziei Curţii Constituţionale, nu va determina oprirea interceptărilor, ci doar întreruperea mandatelor aflate în derulare cu SRI şi continuarea acestora cu ajutorul direcţiei specializate din Poliţie.

Bogdan Licu a recunoscut că schimbarea legislativă ar putea determina unele turbulenţe, dar a subliniat, că nu interceptările sunt cea mai mare problemă cu care se vor confrunta procurorii.

"Problema cea mai mare nu va fi în acest domeniu, al interceptărilor, vor fi şi aici probleme, problema cea mare va fi în instalarea de tehnică abientală în activităţi de filaj, în transcrierea a ceea ce se interceptează, mai ales când este vorba de persoane care vorbesc o altă limbă decât cea română. În captarea traficului de date pe internet, aici vor apărarea probleme mai mari decât strict în această procedură a interceptărilor", a spus Bogdan Licu.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza