Procurorul general acuzat de "exercitare cu rea credinţă a funcţiei sau gravă neglijenţă"

Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 consideră refuzul procurorului general Augustin Lazăr de a pune la dispoziţia parlamentarilor o copie a dosarului pe aceeaşi speţă este de "rea credinţă".

Adăugat: 5 August 2017
Ultima actualizare:5 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Augustin Lazăr, procurorul general
trimite pe mail

Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 consideră că refuzul procurorului general Augustin Lazăr de a pune la dispoziţia parlamentarilor o copie a dosarului pe aceeaşi speţă, întocmit de Parchet şi clasat între timp, poate fi interpretat ca o exercitare cu rea credinţă a funcţiei sau gravă neglijenţă.

Într-o scrisoare înaintată astăzi, parlamentarii cer Consiliului Superior al Magistraturii să respingă demersurile efectuate în acest sens de către Augustin Lazăr.

Comisia de anchetă precizează că nu a încălcat independenţa procurorilor, deoarece solicitarea de a-i fi transmise datele amintite a fost făcută după clasarea dosarului şi nici nu a creat niciun fel de conflict juridic prin acest demers.

În schimb, procurorul general Augustin Lazăr a anunţat că face mai multe solicitări către CSM, între care să sesizeze CCR cu un conflict juridic de natură constituţională între autoritatea legiuitoare şi autoritatea judecătorească, se mai arată în comunicatul semnat de preşedintele comisiei parlamentare, Oana Florea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
5 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza