Procesul privind incompatibilitatea lui Iohannis se va relua

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au acceptat recursul făcut de ANI privind incompatibilitatea în cazul candidatului ACL la preşedinţie, Klaus Iohannis.

Adăugat: 30 Septembrie 2014
Ultima actualizare:30 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, candidat ACL la alegerile prezidenţiale
trimite pe mail

Procesul privind incompatibilitatea lui Klaus Johannis va continua la Instanţa Supremă, după ce judecătorii au acceptat recursul făcut de ANI, la decizia anterioară prin care Klaus Iohannis obţinuse câştig de cauză.

Astfel, Klaus Iohannis va trebui să se prezinte din nou în faţa instanţei pentru a se apăra în faţa acestor acuzaţii de incompatibilitate.

Inspectorii de integritate au constatat în aprilie 2013 că acesta deţinea simultan funcţia de primar şi de reprezentant al municipalităţii în adunarea generală a două societăţi comerciale.

Magistraţii instanţei supreme nu au stabilit încă o dată pentru judecarea acestuia.

Potrivit legii civile, astăzi a avut loc doar o etapă procedurală.

Magistraţii au făcut un raport care va fi comunicat reclamantei, ANI, şi pârâtului, Klaus Iohannis.

Ambele părţi vor prezenta puncte de vedere în zece zile de la comununicarea acestui raport şi, probabil, după jumătatea lunii octombrie vor avea un termen de judecată, informează redactorul RRA, Diana Surdu.

Iohannis: Nu există nicio stare de incompatibilitate

Preşedinte PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în procesul său de incompatibilitate este normală şi în concordanţă cu noul Cod de Procedură Civilă.

"În acest moment nu există nicio stare de incompatibilitate în ceea ce mă priveşte. Singura hotărâre a unei instanţe referitoare la această speţă este cea a Curţii de Apel Alba conform căreia raportul ANI a fost invalidat. Tocmai din acest motiv am toată încrederea că oricare altă instanţă de judecată s-ar pronunţa în acest caz soluţia va rămâne neschimbată", susține Iohannis, într-un comunicat de presă.

Ieri, Klaus Iohannis afirma că va candida la alegerile din noiembrie indiferent de ceea ce se va întâmpla  la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă dosarul său de incompatibilitate.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza