Procesul de vaccinare se va extinde pe teritoriul întregii ţări

Peste 20.000 de persoane vaccinate zilnic - aceasta este estimarea coordonatorului Campaniei naţionale de imunizare pentru următoarea perioadă.

Adăugat: 3 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:4 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Peste 36.000 de doze de vaccin anti-COVID au fost trimise în ţară în perspectiva extinderii procesului de imunizare, care, de mâine, se va desfăşura în toată România. Autorităţile îşi propun ca ritmul vaccinării să se intensifice de la începutul săptămânii viitoare.

Peste 20.000 de persoane vaccinate zilnic - aceasta este estimarea coordonatorului Campaniei naţionale de imunizare pentru următoarea perioadă.

Dacă în aşa-numita fază zero a campaniei, care a debutat pe 27 decembrie cu primul lot, simbolic, de 10.000 de doze de vaccin, au fost vizate cadrele medicale din prima linie a eforturilor de combatere a pandemiei, în principal din clinicile de boli infecţioase, în ultimele zile ale anului s-a trecut efectiv la faza întâi în care sunt vaccinaţi angajaţii din întreg sistemul sanitar şi personalul din centrele medico-sociale.

Aşadar, dacă până acum au fost active mai puţin de 50 de centre de vaccinare, de mâine vor funcţiona aproape toate cele 376 destinate primei faze a campaniei, iar coordonatorul acesteia, medicul Valeriu Gheorghiţă, preciza într-un interviu televizat că ar fi posibil ca de la mijlocul acestei luni să se treacă la faza a doua de imunizare în cadrul căreia vor avea prioritate cei internaţi în centre de îngrijire, aproape 40.000 de persoane.Autor:
Mihaela Enache
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:
4 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza