Procesul de digitalizare al Fonotecii de Aur, încheiat!

Preşedintele - director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a anunţat finalizarea digitalizării Fonotecii de Aur, în întregime.

Adăugat: 1 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:3 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ovidiu Miculescu, Preşedinte - Director General al SRR
trimite pe mail

Declaraţia a fost făcută la RRA, în ziua în care Radioul Public împlineşte 86 de ani de existenţă.

O zi festivă pentru Radio, în care mesajele de felicitare au venit atât din ţară cât şi din străinătate. 

La 1 noiembrie 2009 începea un amplu proces de trecere a arhivei radio din formatul pe benzi magnetice în format digital.

Acum, la cinci ani de atunci, procesul s-a încheiat.  

"Vreau să îi anunţ pe ascultătorii noştri că în acest moment întreaga Arhivă de Aur a Radioului Public este digitalizată. Este un lucru important, s-a muncit foarte mult, este o acţiune...  : Un tezaur. Absolut; pe care în momentul acesta l-am securizat şi generaţiile următoare vor avea acces la el", a spus preşedintele SRR, Ovidiu Miculescu.

Timp de 86 de ani s-au auzit pe frecvenţele Radio România cele mai reprezentative voci pentru cultura şi civilizaţia româneşti.

Aşa au putut fi ascultaţi între alţii Mircea Eliade, Tudor Arhgezi, Nichita Stănescu, Regele Mihai, Constantin Noica sau Nicolae Iorga.

Radio Vacanţa, Ora veselă, Ora copiilor sunt doar câteva dintre emsiunile cu care postul public de radio şi-a încântat de-a lungul timpului ascultătorii.

Acum, la 86 de ani de la înfiinţare, mesajele de felicitare vin atât din ţară cât şi din străinătate. 

"Urez Radio România să îşi continue drumul pe care merge acum. Sunteţi un serviciu public de prestigiu, creator de evenimente precum Târgul de Carte Gaudeamus sau Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, unice în peisajul media european", a spus Sergio Valzania, director adjunct al Radio RAI Italia.  

La rândul său, Patriarhul Daniel, liderul Bisericii Ortodixe Române, a remarcat legătura dintre religie, Radio România şi români.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:
3 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza