Procedura pentru achizițiile publice în infrastructura de transporturi va fi modificată

Auroritățile promit modificarea procedurii privind achizițiile publice în transporturi.

Adăugat: 26 Martie 2018
Ultima actualizare:26 Martie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procedura pentru achiziţiile publice în domeniul infrastructurii de transport va fi modificată în luna mai, pentru ca legea să fie mai clară şi mai dinamică, a anunţat astăzi ministrul Transporturilor Lucian Şova la o conferinţă de profil.

Totodată, se lucrează la un program pentru restructurarea totală a modului în care se derulează proiectele de pe şantiere, astfel încât să fie prevenite situaţii de tipul celor apărute pe loturile trei şi patru ale Autostrăzii A 10 Sebeş -Turda, unde lucrările sunt aproape finalizate, dar circulaţia încă nu poate fi deschisă, pentru că nu sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă.

"Şi alte autostrăzi au arătat la fel şi după aceea la scurt timp s-au prăbuşit. Nu vom face recepţii doar pentru că unii sau alţii filmează o bucată de autostradă pe care sigur s-ar putea circula, însă nu ştim cât şi în ce condiţii. Suntem într-o situaţie în care pe de o parte presiunea mediatică este mare, mă refer la cele două loturi, pe de altă parte vă informez că au loc negocieri foarte serioase cu antreprenorii în vederea extinderii unor termene de garanţie. Să nu uităm că cele două loturi de autostradă trebuiau să fie terminate demult", a spus ministrul Lucian Șova.

Ministrul Transporturilor a mai anunţat că în următoarele luni va fi lansată licitaţia pentru achiziţia de locomotive şi vagoane pentru CFR Călători şi operatori privaţi, fondurile europene puse la dispoziţie fiind de aproximativ 300 de milioane de euro, transmite reporterul RRA, Alex Lancuzov.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza