Problemele salariale ridicate de sindicatele din sănătate "sunt ca şi rezolvate"

Liderul sindical Leonard Bărăscu a declarat că salariaţii din sănătate nu vor pierde la salarii începând din 1 ianuarie 2018.

Adăugat: 26 Octombrie 2017
Ultima actualizare:26 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Leonard Bărăscu, preşedintele Sanitas
trimite pe mail

Problemele salariale ridicate de sindicatele din sănătate sunt ca şi rezolvate, declară preşedintele Federaţiei Sanitas la finalul unei scurte întâlniri cu premierul Mihai Tudose, ministrul sănătăţii şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Aşteptăm ca în următoarea perioadă de timp să ne aplecăm un pic pe regulamentul acela de sporuri şi să mai facem ultimele socoteli pentru colegii noştri cărora le era frică că vor pierde ceva. Clar nu va pierde nimeni la veniturile de la 1 ianuarie 2018. Se va discuta în următoarea perioadă ce se întâmplă cu sporurile de la 1 martie. Până atunci lucrurile rămân aşa cum sunt acum. Un lucru foarte important, vor avea şi tichete de masă, care se va numi "Normă de hrană" şi va avea un statut special faţă de cel până acum", a spus liderul sindical Leonard Bărăscu.

În perioada următoare liderii Sanitas vor analiza toate soluţiile prezentate de Guvern la problemele de natură salarială care i-au scos în stradă în ultima perioadă - în principal plafonarea sporurilor, eliminarea tichetelor de masă şi transferul contribuţiilor sociale exclusiv în sarcina angajaţilor - dar spun că "la prima mână" sunt mulţumiţi de rezolvări şi de faptul că nu riscă pierderi de venituri după 1 ianuarie 2018.

Federaţia urmează să stabilească şi dacă mai respectă calendarul protestelor anunţate pentru această toamnă.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza