Problemele românilor din Covasna şi Harghita, dezbătute la Universitatea de Vară

La Izvorul Mureşului continuă cursurile Universităţii de Vară a românilor de pretutindeni, la care participă peste 100 de studenţi, lideri de opinie şi ai comunităţilor istorice din jurul frontierelor, din Balcani şi din diaspora.

Adăugat: 16 August 2017
Ultima actualizare:16 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Universitatea de Vară a românilor de pretutindeni de la Izvorul Mureşului astăzi continuă dezbaterile cu privire la problemele românilor din Covasna şi Harghita, dar şi ale romano-catolicilor din Moldova.

Temele au în vedere priorităţile în legătură cu păstrarea şi afirmarea identităţii naţionale a românilor din sud-estul Transilvaniei în contextul pregătirii aniversării centenarului Marii Uniri.

Participanţii şi-au propus identificarea şi generalizarea exemplelor de bună practică a comunităţilor locale din cele două judeţe dar şi stimularea solidarităţii românilor din întreaga ţară cu cei din Harghita şi Covasna.

De asemenea se va discuta şi despre modalităţile de conştientizare a autorităţilor centrale cu privire la necesitatea sprijinirii  instituţiilor identitare fundamentale pentru păstrarea identităţii într-un spaţiu multietnic şi pluriconfesional.Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza