Problema imigranților "poate duce la prăbușirea Spațiului Schengen"

Comisarul pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, a avertizat că, dacă în 10 zile situaţia nu se rezolvă, vom asista la o criză umanitară şi la prăbuşirea Spaţiului Schengen de liberă circulaţie.

Adăugat: 28 Februarie 2016
Ultima actualizare:28 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia Europeană a criticat Belgia pentru că a reintrodus controalele la frontiera cu Franţa, de teama unui noi aflux de imigranţi, după ce Parisul a anunţat desfiinţarea taberelor de refugiaţi de la Calais. Are detalii

Comisia Europeană atrage atenţia Belgiei că aceste controale la frontiera cu Franţa nu pot fi reintroduse decât pentru 10 zile, şi nu pentru o lună, aşa cum a anunţat guvernul belgian.

Comisarul pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, i-a adresat o scrisoare premierului belgian, Charles Michel, în care îi aminteşte că nu a îndeplinit procedura şi că motivaţiile guvernului său nu sunt legale.

Efectul de domino al reintroducerii controalelor la frontieră a fost denunţat de Comisia Europeană încă din umă cu câteva luni, iar recent comisarul pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, a avertizat că, dacă în 10 zile situaţia nu se rezolvă, vom asista la o criză umanitară şi la prăbuşirea Spaţiului Schengen de liberă circulaţie.
 Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza