Pro şi contra modificării Legii de organizare şi funcţionare a TVR şi SRR

Ecaterina Andronescu susţine că separarea funcţiilor de conducere şi introducerea unor noi criterii profesionale şi de integritate vor conduce la o mai bună asumare a deciziilor.

Adăugat: 31 Martie 2016
Ultima actualizare:31 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Ecaterina Andronescu
trimite pe mail

Modificarea Legii de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de Radio şi Televiziune ar putea fi o soluţie pentru rezolvarea problemelor financiare ale TVR,  a spus senatoarea social-democrată Ecaterina Andronescu, la o dezbatere la Radio România Internaţional.

Din punctul de vedere al senatoarei, separarea funcţiilor de conducere şi introducerea unor noi criterii profesionale şi de integritate, prin iniţiativa depusă în Parlament, vor conduce la o mai bună asumare a deciziilor. 

"Eu cred că legea asta încearcă să facă, să existe un consiliu de administraţie şi un director general care să nu fie parte a consiliului de administraţie, în aşa fel încât responsabilităţile să nu se amestece şi să nu mai ştii cine se face vinovat de o decizie greşită şi cred că asumarea separată a unor responsabilităţi de către un consiliu de administraţie şi de către un consiliu director pare să fie o soluţie", a spus Andronescu.

Ecaterina Andronescu a mai apreciat că schimbările propuse nu vor afectat Societatea Română de Radiodifuziune.

În replică, deputatul independent Aurelian Mihai crede că, dimpotrivă, modificarea actualei legi nici nu va rezolva problemele Televiziunii publice şi riscă să afecteze Radioul, aflat pe profit.  

"Legea funcţionează, aşa cum este ea, pentru că, iată, Televiziunea, deşi acumulează datorii, Radioul, sub imperiul aceleiaşi legi, este pe profit. Deci, proiectul de modificare a Legi 41 din 1994, în opinia mea personală, dar şi a Grupurilor parlamentare liberale de la Cameră şi de la Senat, considerăm că proiectul nu aduce o soluţionare rapidă a bunei gestiuni a Televiziunii", a spus Aurelian Mihai. 

Iniţiativa de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de Radio şi Televiziune, depusă în februarie de senatorul social-democrat Georgică Severin, a fost respinsă de Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor.

Proiectul, semnat de 67 de parlamentari, urmează să fie dezbătut în plen, apoi va merge în Senat.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza