Priorităţile României la preşedinţia rotativă a Consiliului UE, prezentate la Bruxelles

Premierul României, Viorica Dăncilă, a prezentat priorităţile României la preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene în plenul Consiliului Economic şi Social.

Adăugat: 24 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:24 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Viorica Dăncilă în plenul Consiliului Economic şi Social
trimite pe mail

Promovarea valorilor comune europene, reducerea decalajelor dintre regiuni, consolidarea pieţei unice şi întărirea politicii de apărare şi securitate - sunt câteva dintre priorităţile României la preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Acestea au fost prezentate în plenul Consiliului Economic şi Social de către premierul român, Viorica Dăncilă, care a precizat că reuşita unei preşedinţii depine de angajamentul tuturor factorilor politici, iar România şi-a propus să avanseze pe cât mai multe dosare de interes pentru cetăţeni.

Pe de altă parte, premierul român a răspuns îngrijorărilor ridicate de unii reprezentanţi ai statelor membre cu privire la respectarea statului de drept în România şi a independenţei justiţiei.

Viorica Dăncilă: Vreau să vă asigur că în România statul de drept este respectat, vreau să vă asigur că drepturile omului în România trebuie respectate şi, în acelaşi timp, sunt mâhnită să constat că încă există dezinformare. Guvernul României nu a avut niciun fel de interferenţă în justiţie şi cred că una din problemele pe care trebuie să le avem în vedere este referitor la dezinformare şi la ştirile false, pentru că acestea pot de multe ori să inducă percepţii greşite despre un anumit stat sau un anumit guvern, aşa cum este acum referitor la Guvernul României.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza