Priorităţile României în perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului UE

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat priorităţile României, în perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019

Adăugat: 11 Iulie 2018
Ultima actualizare:11 Iulie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Viorica Dăncilă, întâlniri la nivel înalt la Bruxelles
trimite pe mail

Aflată la Bruxelles, unde a avut convorbiri cu oficialităţi europene, premierul Viorica Dăncilă a prezentat priorităţile României, în perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii, de la 1 ianuarie anul viitor.

La întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şefa executivului a explicat cum a fost modificată legislaţia în justiţi, după cum a precizat, în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi.

"Am discutat despre Codurile Penale, despre Codul de Procedură Penală, am explicat că acestea au fost rezultatul unor dezbateri de aproape un an de zile în Parlamentul României, nu au fost adoptate, ca în 2016, într-o singură zi. Au fost consultaţi magistraţi, judecători, toţi cei care au un cuvânt important de spus legat de acest aspect. Am cerut, dacă sunt neclarităţi sau sunt lucruri care să îngrijoreze, să le avem punctual, tocmai pentru a putea să remediem anumite lucruri, dar am explicat şi despre necesitatea modificării Codului Penal, pentru că avem de transpus deciziile Curţii Constituţionale, dar şi directive europene în legislaţia naţională şi cred că acest lucru este important, că aceste lucruri ţin de intern şi că în niciun caz nu este afectat statul de drept. Am spus că ne dorim şi acum, cum ne-am dorit de prima dată, să fie ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare până la prelurea preşedinţiei, am cerut sprijin în acest sens, şi că vom depune toate eforturile pentru a îndeplini cerinţele din raport", a spus Viorica Dăncilă.

Corespondenta RRA, Amalia Bojescu, transmite că forul comunitar continuă să monitorizeze evoluţiile din România cu privire la Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi insistă că este esenţial să nu se renunţe la progresele deja realizate.

Christian Wigand, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a precizat pentru Radio România că preşedintele executivului comunitar a încurajat-o pe şefa Guvernului român să acţioneze în favoarea revenirii la un discurs politic normal în România, în special în perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către ţara noastră, la începutul anului viitor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Iulie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza