Prioritățile lui Liviu Dragnea la șefia PSD

Liviu Dragnea vrea să scoată PSD din pasivitate și a cerut Guvernului să prezinte conducerii PSD proiectul de rectificare bugetară.

Adăugat: 24 Iulie 2015
Ultima actualizare:24 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, şi-a anunţat priorităţile politice, la mai puţin de 24 de ore de la alegerea sa în această funcţie.

El pregăteşte un proiect de reformă care să îmbunătăţească comunicarea şi să scoată partidul din pasivitate.

Liviu Dragnea a anunţat că îl susţine în continuare pe rpemierul Victor Ponta.

Preşedintele interimar al PSD a cerut însă guvernului să prezinte conducerii centrale a partidului proiectul de rectificare bugetară înainte ca documentul să fie discutat şi aprobat în şedinţa executivului.

"Am convenit ca luni, ministrul de finanţe să prezinte în Biroul Permanent Naţional proiectul de rectificare, pentru ca şi membrii din conducerea partidului să vadă proiectul de rectificare înainte ca el să fie aprobat în guvern", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea intenţionează să îmbunătăţească şi sistemul de comunicre publică a PSD, dar şi modul în care colaborează organizaţiile locale şi conducerea centrală.

Rolul departamentelor Consiliului Naţional al PSD va fi sporit şi, ca atare, din echipa de conducere va face parte şi preşedintele acestui for, Rovana Plumb.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a mai precizat că doreşte să fie liantul dintre generaţii şi din acest punct de vedere, intenţionează să apeleze inclusiv la experienţa foştilor lideri ai partidului, Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

"Nu cred că este bine ca experienţa politică a unor oameni care au condus acest partid să nu fie folosită", a susținut președintele interimar al PSD..

Nu în ultimul rând, Liviu Dragnea intenţionează să se implice în realizarea unor mari proiecte de ţară, cum ar fi regionalizarea şi descentralizarea. Pentru aceasta, Liviu Dragnea şi-a manifestat disponibilitatea de a colabora inclusiv cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea a fost votat acum două zile cu o largă majoritate preşedinte interimar al PSD. El a obţinut 65 de voturi, faţă de cele 18 pentru Rovana Plumb.

El va conduce partidul până la congresul din noiembrie.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminita Voinea
Adăugat:
24 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza