Priorităţile industriei auto, discutate la Uzina Dacia din Mioveni

Priorităţile industriei auto din România au fost analizate, astăzi, la Uzina Dacia de la Mioveni, de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi de cel al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Adăugat: 5 Octombrie 2017
Ultima actualizare:5 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, în vizită la Dacia Mioveni
trimite pe mail

Directorul general al Dacia şi al Grupului Renault România a deplâns faptul că piaţa vehiculelor noi este, astăzi, la un nivel mult mai scăzut decât în urmă cu 10 ani, în timp ce piaţa vehiculelor uzate a crescut foarte mult.

Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea şi-au declarat hotărârea de a contribui şi la viitorul Daciei, proiectul cu cel mai mare succes din România.

Ei cred că pot face acest lucru, atât la nivelul legislaţiei, cât şi la cel al infrastructurii. 

"Cifra de afaceri a grupului Dacia în România este 5,1 miliarde de euro. Peste 3% din Produsul Interne Brut şi 8% din exporturile României. Cu un asemenea colos, aş spune, trebuie să ai un dialog permanent, pentru a găsi soluţiile pentru viitor, pentru a asigura perenitatea acestui proiect", a spus a spus Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Un subiect foarte important în discuţia cu preşedintele-director general al Daciei, Yves Caracatzanis, a fost şi creşterea importurilor de maşini second-hand, după renunţarea la taxa de primă înmatriculare.

"Programul Rabla nu numai că trebuie menţinut, în opinia noastră trebuie dezvoltat, adică numărul de unităţi disponibile pentru acest program trebuie să fie mai mare decât a fost până acum şi cred că trebuie să fie în creştere în fiecare an, în următorii 4-5 ani de zile", a susţinut Liviu Dragnea. 

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului au avut discuţii şi cu reprezentanţii puternicului sindicat de la Dacia, pe marginea contribuţiilor sociale, a infrastructurii rutiere şi a renegocierii unui Contract Colectiv de Muncă pe ramură.

În ce priveşte noul Duster, "le bébé" - cum a fost alintat de constructorii de la Mioveni, Tăriceanu şi Dragnea şi-au exprimat admiraţia şi i-au prezis vânzători de top.
 Autor:
George Cristian Matei
Editor:
Liviu Dragnea
Adăugat:
5 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza