Priorităţile deputaţilor şi senatorilor în noua sesiune parlamentară

Priorităţi ale deputaţilor şi senatorilor în noua sesiune parlamentară, care începe luni.

Adăugat: 31 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:31 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatul şi Camera Deputaţilor sunt convocate luni în prima sesiune parlamentară din acest an.

Pentru următoarele săptămâni, pe agenda aleşilor se vor afla mai multe proiecte care vizează, între altele, modificarea legilor justiţiei, reforma din sănătate şi educaţie, dar şi un cod electoral modern.

Prioritară va fi dezbaterea bugetului de stat pe anul în curs şi a legii plafoanelorcare trebuie să stea la baza construcţiei bugetare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Ludovic Orban, a declarat pentru Radio România Actualităţi că în sesiunea parlamentară care începe mâine, împreună cu guvernul, coaliţia de la putere, PNL - USR PLUS - UDMR, intenţionează să corecteze legile justiţiei, dar şi să înceapă procedura de dezbatere şi adoptare a unor legi care urmăresc reformarea marilor domenii: educaţia, sănătatea, salarizarea în sectorul bugetar sau sistemul de pensii.

Şi preşedinta Senatului, Anca Dragu, din partea USR PLUS, spunea înttr-o declaraţie pentru Radio România Actualităţi că îşi propune ca în această sesiune parlamentară să se concentreze pe accesul la finanţare pentru companii şi antreprenori, dar şi pe programul "Şcoala de la 8:00 la 5:00".

Preşedinta Senatului s-a  referit si la o reformă amplă pe care o are în vedere pentru combaterea violenţei domestice şi a traficului de persoane,dar a amintit şi de elaborarea unui cod de electoral modern de către comisia de resort a Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

Proiectul care va fi dezbătut cu celeritate de Parlament în perioada următoare este cel al bugetului de stat pentru anul în curs.

Documentul nu este însă finalizat, deşi liderii PNL, USR PLUS şi UDMR au avut numeroase întâlniri pe această temă.

Replica PSD la întârzierea depunerii proiectului în legislativ a fost prezentarea propriei variante de buget.

Vicepreşedintele partidului, Gabriela Firea, declara că, spre deosebire de coaliţia de dreapta, social-democraţii propun un buget de dezvoltare, nu de îngheţare a salariilor, care asigură resurse pentru sănătate, educaţie şi investiţii.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza