Prinţul Charles, o nouă vizită în România

Prinţul Charles se află pentru câteva zile într-o vizită privată în Transilvania.

Adăugat: 7 Iunie 2012
Ultima actualizare:7 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prinţul Charles a ajuns, miercuri după-amiază, pe Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş, cu o aeronavă charter.

Miercuri seara, moştenitorul Coroanei Britanice a mers la Micloşoara, în judeţul Covasna, unde a fost găzduit de familia contelui Kalnoky.

Programul zilei de joi a început în județul Mureș unde Prinţul Charles a vizitat, la Saschiz, un punct de procesare legume-fructe.

Potrivit unor surse oficiale, prinţul Charles va poposi în România timp de trei zile şi este posibil să viziteze mai multe sate din judeţele Covasna, Braşov şi Mureş, preferându-le pe cele care şi-au păstrat specificul medieval.

Printre acestea se va număra şi Valea Zălanului, unde prinţul a cumpărat în urma cu câţiva ani trei clădiri vechi de peste o sută de ani, pe care le-a renovat şi le-a transformat în reşedinţă de vacanţă.

Moştenitorul coroanei britanice a sosit în România la numai o zi după încheierea ceremoniilor ce au marcat sărbătorirea Jubileului de Diamant al Reginei Marii Britanii.

Vizita în județul Mureș va mai cuprinde popasuri în localităţile Apold și Daia.

În localitatea Daia, Moştenitorul Coroanei Britanice vrea să vadă o plantaţie de flori a unei fundaţii specializate în biodiversitate.

Potrivit autorităților locale din zonă, Prințul Charles nu se va întâlni cu reprezentanţii administraţiilor locale din cele trei localităţi, întrucât nu doreşte ca prezenţa sa să se fie interpretată ca fiind legată de campania electorală.

 Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Reporter:
Mălina Negrea
Adăugat:
7 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza