Prinţul Charles, interesat de protejarea patrimoniului din Transilvania

Prezent în România, moştenitorul coroanei Marii Britanii, prinţul Charles de Wales s-a întâlnit, vineri, cu reprezentaţi ai administraţiei locale, cărora le-a transmis dorinţa sa de a proteja patrimoniul din Transilvania.

Adăugat: 31 Mai 2013
Ultima actualizare:31 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prinţul Charles de Wales, însoţit de ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, au discutat vineri,cu autorităţile judeţene despre posibilităţile inventarierii şi protejării patrimoniului din Transilvania.

Discuţia a avut loc, în satul Archita, din comuna mureşană Vânători.
 
Reprezentantul casei Regale Britanice s-a arătat disponibil le a oferi consultanţă prin una dintre fundaţiile sale.  

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, discuţia a durat circa de 30 de minute şi s-a axat, în principal, pe patrimoniul arhitectural şi natural precum şi pe protejarea acestuia.

Dobre a spus că Mureşul intenţionează ca, alături de judeţele Sibiu şi Braşov, să inventarieze întreg patrimoniul transilvănean, urmând ca în proiect să fie implicată şi Biserica Evanghelică, care este proprietarul celor mai multe biserici fortificate din zonă.

"Vrem să facem un plan urbanistic general, cu aceleaşi reguli, expres prevăzute, care să contribuie la prezervarea patrimoniului. Până acum, în România n-a mai existat un astfel de proiect. Prinţul Charles a spus că va contribui, cu consultanţă, printr-una din fundaţiile sale", a declarat Dobre, la finalul întrevederii.

Potrivit acestuia, au mai fost abordate subiecte legate de înfiinţarea unei clinici multifuncţionale, care să asigure asistenţa medicală pentru întreaga zonă, şi posibilităţile de creare de locuri de muncă pentru localnici.

"La discuţie au participat şi reprezentanţi ai lumii medicale, precum profesorul Radu Deac şi medicul Horaţiu Suciu. Cei aparţinând de lumea medicală vor contribui, pentru comunitatea din zonă, cu mijloace mobile de tratament, aşa-numitele caravane medicale. De asemenea, am discutat despre locuri de muncă în zonă, posibilitatea obţinerii de venituri, cu accent pe posibilitatea asigurării startului pentru microîntreprinderi care să genereze venituri din produse precum brânză, gem, murături sau manufacturi - cărămidă, ţiglă", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

La Archita, Prinţul Charles a vizitat o casă, a mâncat într-o clădire renovată din banii unei fundaţii pe care o patronează, aflată lângă biserica fortificată din localitate, după care a plecat într-o drumeţie, însoţit de peste 10 persoane,

Pe parcursul întâlnirii de la Archita au mai fost abordate şi subiecte legate de înfiinţarea unui dispensar - o clinică multifuncţională, care să asigure asistenţa medicală pentru întreaga zonă, dar şi despre posibilitatea înfiinţării de locuri de muncă - transmite corespondentul RRA, Raul Matiş


Autor:
Raul Matiş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza