Prinţul Charles "face o favoare extraordinară României prin vizitele sale"

Prinţul Charles al Marii Britanii, care se află într-o vizită privată în România, a avut, luni, întrevederi cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta.

Adăugat: 3 Iunie 2013
Ultima actualizare:3 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu l-a întâmpinat luni pe prinţul Charles, la Palatul Cotroceni, prilej cu care a făcut referire la casele pe care moştenitorul coroanei britanice le-a cumpărat în ţara noastră.

"Bine aţi revenit în România. După cum am înţeles, v-aţi mai luat o casă", a spus preşedintele, când l-a întâmpinat pe prinţul Charles.

Moştenitorul coroanei britanice a precizat că nu şi-a luat acum o casă, iar preşedintele Băsescu a replicat: "Nu acum, dar o să aveţi un sat, în curând".

Şeful statului i-a mai spus prinţului Charles că face o favoare extraordinară României prin vizitele sale, aducând, totodată, publicitate ţării noastre.
    
"Am urmărit, într-un fel sau altul, la televizor această vizită pe care aţi făcut-o în mai multe zone din Transilvania. Este o favoare extraordinară pe care ne-o acordaţi, vizitând România. Am văzut Carpathia (documentarul 'Wild Carpathia' - n.r. ). E o publicitate extraordinară pentru noi", a spus preşedintele Băsescu, în debutul convorbirilor oficiale cu moştenitorul coroanei britanice.
    
Ponta: Am făcut cu prinţul Charles promoţie Muzeului Colecţiilor de Artă

Înaintea întrevederii cu preşedintele Traian Băsescu, prinţului Charles de Wales a avut o întâlnire şi cu premierul Victor Ponta.

Şeful Guvernului a declarat că a făcut luni, împreună cu prinţul Charles, "promoţie" Muzeului Colecţiilor de Artă, arătând că în felul acesta moştenitorul coroanei britanice, aflat în vizită în România, a avut prilejul să vadă, probabil pentru prima dată, capodoperele unor pictori români.
    
"Am fost foarte recunoscător că a acceptat această propunere a mea. Noi aveam o întâlnire stabilită la Palatul Victoria, cum de altfel a fost şi Palatul Cotroceni să se vadă cu preşedintele. Eu i-am propus staff-ului prinţului Charles să nu avem o întâlnire clasică la Palatul Victoria, ci să profităm de prezenţa sa pentru a deschide împreună, după foarte mulţi ani, în această formulă cu toate cele trei corpuri de clădire - din 1986 nu mai era Muzeul Colecţiilor de Artă - practic prin prezenţa sa nu doar că a văzut pentru prima dată probabil capodoperele lui Grigorescu, Tonitza, Petraşcu, dar am făcut şi promoţie amândoi pentru muzeu şi sper ca de astă seară, de mâine, să fie cât mai mulţi vizitatori, pentru că de foarte mulţi ani nu mai putut fi văzute acele opere de artă", a spus premierul Ponta.
    
Şeful Guvernului s-a întâlnit cu Prinţul Charles al Marii Britanii la Muzeul Colecţiilor de Artă din Capitală.

Prinţul Charles de Wales, îndrăgostit de România
    

Prinţul Charles al Marii Britanii se află în aceste zile într-o vizită privată în ţara noastră.

El a sosit joi după-amiază în România, iar în prima seară a fost oaspetele contelui Kalnoky Tibor din localitatea Micloşoara, judeţul Covasna.

Vineri a vizitat satul Archita din judeţul Mureş, iar dimineaţa zilei de sâmbătă şi-a petrecut-o la Valea Zălanului.

Moştenitorul tronului Marii Britanii este îndrăgostit de Transilvania şi vine în fiecare primăvară în România.

Prinţul Charles s-a implicat în programul de reabilitare a mai multor sate săseşti, întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, dintre care o parte figurează în patrimoniul UNESCO şi chiar a cumpărat mai multe case vechi în câteva localităţi, printre care Viscri şi Saschiz.

Ultima vizită a prinţului Charles în România a avut loc în iunie anul trecut, după nunta fiului său cel mare, când a vizitat şi localităţile Apold, Daia şi Saschiz.

Tot atunci, prinţul Charles a avut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
3 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza