Prinţul Charles al Marii Britanii

"Nu există un produs de export mai bun pentru România, decât Transilvania. Nici Marea Britanie nu are o asemenea comoară".

Adăugat: 18 Mai 2011
Ultima actualizare:18 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Transilvania este cel mai bun produs de export al României , spune prinţul Charles al Marii Britanii într-un interviu acordat televiziunii publice.


Moştenitorul coroanei britanice se află pentru de marţi până vineri, într-o vizită privată la reşedinţa sa din judeţul Covasna. 
 

Acum câţiva ani, prinţul Charles a cumpărat trei clădiri vechi de pste 100 de ani în Valea Zălanului, un cătun izolat cu doar 150 de locuitori, căruia i se mai spune şi "Cuibul suspendat", deoarece se află între dealuri şi are o puternică amprentă medievală.  


Marţi seară, prinţul Charles s-a întâlnit cu oficialităţile locale şi potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a fost interesat de tradiţiile şi produsele locale, precum şi de satele secuieşti autentice.   


Amintim că moştenitorul coroanei britanice s-a implicat în programul de reabilitare a mai multor sate din Transilvania, dintre care unele figurează în patrimoniul UNESCO.


Prinţul Charles a efectuat în ultimii ani mai multe vizite în România, fiind preocupat de conservarea monumentelor istorice şi de agricultura ecologică.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Gabriela Tătărău
Adăugat:
18 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza