Primii paşi spre reconcilierea USL

După o săptămână de criză în USL, premierul Victor Ponta face primul pas spre reconciliere, iar Crin Antonescu interpretează pasul făcut de premier, într-un mod optimist.

Adăugat: 16 Februarie 2014
Ultima actualizare:16 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Copreşedinţii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta
trimite pe mail

Liderii USL fac paşi spre reconciliere, după o săptămână de dispute, cele mai multe purtate în mass-media.

Ei sunt aşteptaţi  să se aşeze la masa negocierilor.

Primul pas spre reconciliere a venit de la premierul Victor Ponta.

El a susţinut, în urmă cu două zile, că doreşte menţinerea USL şi în viitor, pentru că s-a dovedit cea mai eficientă formulă politică.

"Eu am ales ca şi în 2014, şi în 2015, şi în 2016 formula de succes care a permis acest rezultat, şi anume USL, să o păstrăm. Cred că cea mai bună formulă de guvernare este USL", a spus Victor Ponta.

Răspunsul partenerilor de guvernare a venit destul de repede.

Liderul PNL, Crin Antonescu, spune că interpretează optimist declaraţia premierului şi înţelege din spusele lui Victor Ponta că ar renunţa la condiţia de a impune un vicepremier conservator.

"Înţeleg din declaraţia domnului Ponta că renunţă la o asemenea condiţie, aşa o citesc eu, optimist şi atunci, evident că nu avem niciun fel de motiv să nu mergem mai departe de luni cu o nouă formulă guvernamentală", a spus Crin Antonescu.

Aşadar, ambele tabere susţin că USL nu trebuie să se rupă.

Dacă acest lucru însă s-ar întâmpla, Crin Antonescu ar rămâne fără susţinerea alianţei la alegerile prezidenţiale, iar formaţiunea sa ar pierde zece portofolii de ministru şi conducerea instituţiilor din teritoriu.

Mai mult, trecerea în opoziţie ar însemna mai puţini bani pentru proiectele primarilor săi.

Ruperea alianţei ar crea neajunsuri şi pentru social-democraţi, care ar fi nevoiţi să guverneze ţara susţinuţi de o majoritate parlamentară fragilă.Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza