Primele şase avioane de luptă F-16 intră în dotarea Armatei Române

În Portugalia va avea loc ceremonia oficială de predare - primire a celor şase avioane multirol din escadrila de F-16 pe care România o achiziţionează de la statul portughez.

Adăugat: 28 Septembrie 2016
Ultima actualizare:28 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Avion de tip F-16. Sursa: MApN
trimite pe mail

Primele şase avioane de luptă de tip F-16 care intră în dotarea Armatei Române vor fi aduse în ţară la finalul unei ceremonii ce va avea loc în această seară la Baza Aeriană de la Monte Real, din Portugalia.

Premierul portughez îi va preda oficial ministrului român al apărării aparatele de zbor care vor fi preluate de piloţii români.

La ora 18:00 va avea loc ceremonia oficială de predare - primire a celor şase avioane multirol din escadrila de F-16 pe care România o achiziţionează de la statul portughez.

Autorităţile române au plătit 628 de milioane de euro pentru cele 12 avioane, pregătirea piloţilor şi tehnicienilor care vor opera pe aceste aparate de zbor, dar şi pentru piese de schimb.

Timp de doi ani, Baza aeriană de la Monte Real a fost a doua casă pentru nouă piloţi şi 80 de tehnicieni români care au fost pregătiţi, prin rotaţie, de specialiştii portughezi.

La ceremonia oficială de astăzi vor participa premierul şi ministrul apărării din Portugalia, iar din partea României, ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc.

O ceremonie similară este programată în data de 7 octombrie şi în România la Baza Aeriană Feteşti.

Infrastructura acesteia a fost complet modernizată pentru a fi cantonate, începând de mâine, cele şase avioane F-16.

 Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza