Primele rețineri în dosarul lui Darius Vâlcov

Potrivit DNA, au fost reţinuţi pentru 24 de ore actualul primar al municipiului Slatina, Ninel Florin Prina, şi încă o persoană, în dosarul în care este cercetat Darius Vâlcov.

Adăugat: 14 Martie 2015
Ultima actualizare:7 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii anticorupţie au anunţat primele reţineri în dosarul în care ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, este acuzat de trafic de influenţă în perioada în care a fost primar la Slatina.

Potrivit DNA au fost reţinuţi pentru 24 de ore actualul primar al municipiului Slatina, Ninel Florin Prina, şi încă o persoană.

Potrivit DNA, relaţiile de afaceri şi mită între Darius Vâlcov şi un administrator de firmă au început în 2009, când ar fi convenit, ca în schimbul acordării unor contracte publice, primarul să primescă 20% din valoarea acestora.

O perioadă, Darius Vâlcov ar fi ridicat direct banii în numerar, şi numai în lei, de la sediul firmei omului de afaceri.

Dar, în 2012, firma a început să aibă probleme financiare şi nu a mai putut să plătească tranşele mitei.

Este momentul în care intervine actualul primar, Ninel Florin Prina, la acea vreme viceprimar.

Conform materialului probator, Darius Vâlcov l-a trimis la omul de afaceri, unde au decis ca diferenţele de bani neonorate să fie plătite către o firmă prin încheierea unor contracte fictive.

De aici, transferul sumelor de bani a fost realizat prin intermediul şoferului primarului, şi el reţinut acum, şi cu ajutorul altor două persoane de încredere din anturajul viceprimarului.

A fost creat un circuit de documente financiar-contabile fictive, pentru a disimula provenienţa şi destinaţia reală a banilor - aproximativ două milioane de euro, în total.

Primarul municipiului Slatina, Ninel Florin Prina, urmează să fie adus astăzi, la Înalta Curte, cu propunerea de arestare preventivă.Autor:
Costin Grigore
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
14 Martie 2015
Ultima actualizare:
7 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza