Primele condamnări în dosarul Referendumului. Doi inculpaţi, condamnaţi la închisoare

Doi inculpaţi care şi-au recunoscut vinovăţia în dosarul referendumului privind demiterea preşedintelui au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare.

Adăugat: 27 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Instanţa Supremă i-a condamnat la câte un an şi patru luni de închisoare pe cei doi incluptaţi care şi-au recunoscut vinovăţia, din dosarul referendumului privind demiterea preşedintelu.

Magistraţii au anulat parţial listele de la secţia 105 din Piatra Olt, respectiv opt buletine de vot din 31 iulie 2012.

Decizia judecătorilor nu este definitivă.

La ultimul termen, avocatul apărării a propus înlocuirea condamnării cu amendă, pe motiv că unul dintre ei ar fi fost "instigat şi constrâns" să fraudeze listele electorale de autorităţile locale.

În 10 ianuarie 2014, doi acuzaţi din Piatra-Olt în dosarul privind fraudarea referendumului şi-au recunoscut vina.

Soţii Marius Marinel şi Simona Cristina Preduţ au arătat, prin avocatul lor, că doresc să fie judecaţi prin procedura simplificată, respectiv prin prisma articolului 320 indice 1 din Codul de procedură penală, prin care se arată că inculpatul recunoaşte integral acuzaţiile ce i se aduc de către anchetatori, iar în acest context i se scade o treime din pedeapsa ce va fi aplicată.

Solicitările lui Dragnea, respinse

Judecătorii au respins anterior două solicitări depuse de vicepremierul Liviu Dragnea de retrimitere a dosarului la DNA pentru refacerea urmăririi penale şi separarea cazului său de cel al celorlalţi 74 de inculpaţi.

Lui i se impută că în calitate de secretar general al PSD, ar fi uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase necuvenite de natură electorală, pentru alianţa politică reprezentată, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

  Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
27 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza