Primele ceremonii dedicate eroilor neamului, la Monumentul Ostaşului Necunoscut

În Capitală a avut loc o depunere de coroane de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut, la care au participat şi preşedintii celor două Camere ale Parlamentului.

Adăugat: 1 Decembrie 2017
Ultima actualizare:1 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Capitală a avut loc o depunere de coroane de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut, la care au participat şi preşedintii celor două Camere ale Parlamentului.

Ceremonialul militar şi religios care s-a desfăşurat în Parcul Carol a adus în faţa Mormântului Eroului Necunoscut oficialităţi reprezentanţi ai partidelor politice, membri ai Corpului Diplomatic şi spectatori.

Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol a devenit, de-a lungul timpului, loc naţional de reculegere în memoria celor peste 200.000 de ostaşi care s-au jertfit în Primul Război Mondial pentru întregirea României.

Preşedinţii celor două Camere al Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, au adus omagiul lor eroilor neamului.

"Doresc la mulţi ani României, în primul rând, la mulţi ani românilor! Să dea Dumnezeu să avem un an care urmează de pace, de linişte şi de bunăstare. Doamne ajută! La mulţi ani!", a spus  Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor. 

L-am întrebat pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, ce le doreşte românilor, astăzi, de Ziua Naţională. 

"Pace şi, de asemenea, să ne reamintim, aşa cum am făcut în această dimineaţă, nenumăraţii eroi români, soldaţi, marinari, bărbaţi şi femei, care au murit pentru ţara lor, care au făcut posibilă România de astăzi", a spus  Hans Klemm.  

La ceremonia din Parcul Carol au asistat şi spectatori de toate vârstele.   
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminita Voinea
Adăugat:
1 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza