Primele carduri de sănătate, la sfârşitul lunii iulie

Până la sfârşitul acestei luni vor fi produse primele 200.000 de carduri care sunt destinate asiguraţilor din Judeţul Arad, urmând ca până la sfârşitul anului să fie produse 7,5 milioane de carduri de sănătate.

Adăugat: 16 Iulie 2013
Ultima actualizare:16 Iulie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Cristian Buşoi, preşedintele CNAS
trimite pe mail

Preşedintele CNAS a anunţat că, până la sfârşitul anului, vor fi produse 7,5 milioane de carduri de sănătate, care ar urma să fie distribuite prin intermediul medicilor de familie.

Cardul de sănătate va fi un instrument extrem de important pentru transparenţa cheltuielilor din sistem şi va fi folosit de asiguraţi la orice spital, laborator sau farmacie.  

Preşedintele Casei Naţionale, Cristian Buşoi, promite că primele carduri de sănătate personalizate vor fi gata la sfârşitul acestei luni.

Producţia propriu-zisă va începe săptămâna viitoare, Casa fiind în măsură să furnizeze Imprimeriei Naţionale 50.000 de date personalizate pentru validarea cardurilor pe zi.  

"Datele care ne vin de la Evidenţa Populaţiei sunt trecute printr-un filtru, după care personalizăm pentru a ne asigura că se va tipări la Imprimerie numele şi prenumele asiguratului, Codul Numeric Personal, data naşterii, data expirării cardului, numărul de identificare şi acronimul Casei de Asigurări de Sănătate şi numărul de card", a spus Buşoi.

La iniţializarea cardului pot fi trecute date medicale, respectiv, grupa sanguină, Rh-ul, boli majore de care suferă titularul cardului şi acordul sau dezacordul privind donarea de organe.

Primele carduri tipărite sunt destinate proiectului-pilot derulat în Judeţul Arad.  

"Până la sfârşitul acestei luni vor fi produse primele 200.000 de carduri care sunt destinate asiguraţilor din Judeţul Arad şi până la sfârşitul anului trebuie să fie produse 7,5 milioane de carduri electronice de sănătate", a menţionat Buşoi.  

În ceea ce priveşte distribuţia cardurilor către populaţie, preşedintele Casei a precizat că se află în dialog cu reprezentanţii medicilor de familie, pentru a-i convinge să sprijine distribuţia şi iniţalizarea cardurilor pacienţilor aflaţi pe listele proprii.Autor:
Marilena Frâncu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza