Primarul Târgu-Mureşului nu va aviza marşuri pe 10 martie în oraş

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat că nu nu va permite extremiştilor şi" exhibiţioniştilor publici" să organizeze marşuri în oraş, de 10 martie, aşa cum s-a întâmplat în 2014 şi 2013, de Ziua Libertăţii Secuilor.

Adăugat: 6 Martie 2015
Ultima actualizare:6 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş
trimite pe mail

El a menţionat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că legea e de partea sa şi că cetăţenii din Târgu Mureş nu doresc astfel de marşuri.

Vicepreşedintele PNL a mai spus că cei care doresc să-i comemoreze pe secuii martiri din timpul Revoluţiei de la 1848 pot să o facă la monumentul din oraş, ridicat în memoria acestora, monument care va fi păzit.

Primarul a adăugat că, dacă extremiştii ar dori să facă o manifestare culturală, să prezinte raportul Academiei Române, mecanica cuantică sau teoria lui Bolyai, le-ar oferi cu mare plăcere o masă şi un scaun în centrul oraşului, însă cu scandalul n-au decât să meargă în altă parte.

Dorin Florea a făcut aceste afirmaţii pe fondul intenţiei unor extremişti maghiari din judeţul Harghita, de a organiza în data de 10 martie, la Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş, o manifestare comemorativă.

Este vorba despre Csibi Barna - ultranaţionalistul care l-a spânzurat în mod simbolic pe Avram Iancu, în 2011, atârnând în ştreang o păpuşă care-l reprezenta pe erou - dar şi despre Szocs Tibor, unul dintre iniţiatorii demersurilor din 2010, de înfiinţare a Gărzii Secuieşti, transmite corespondentul RRA, Ilie Pintea.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza