Primarul şi viceprimarul din Miercurea Ciuc, suspendaţi din funcţie

Raduly Robert Kalman şi Szoke Domokos au fost suspendaţi, după ce au fost arestaţi la domiciliu pentru 30 de zile.

Adăugat: 14 Mai 2015
Ultima actualizare:14 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Raduly Robert Kalman, fost primar al municipiului Miercurea Ciuc
trimite pe mail

Primarul oraşului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman şi viceprimarul reşedintei de judeţ, Szoke Domokos, au fost suspendaţi astăzi din funcţie printr-un ordin al prefectului Harghitei, în urma comunicării de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, privind dispunerea măsurii arestului la domiciuliu pe o perioadă de 30 de zile.

Ordinele privind constatarea suspendării de drept a mandatelor primarului şi viceprimarului din Miercurea Ciuc, pentru o perioadă de 30 zile, au fost emise în conformitate cu articolul 71 din legea 215/2001 şi articolului 22, din legea 225/2013, pentru punerea în aplicare a legii 135/2010, privind Codul de Procedură Penală.

Conform legii, atribuţiile celor doi vor fi preluate de viceprimarul în funcţie, Antal Attila.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au reţinut pe cei doi edili în 29 aprilie pentru abuz în serviciu, instigare la infracţiunea de abuz în serviciu, conflict de interese şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Concret, Raduly Robert Kalman şi Domokos Szoke sunt acuzaţi că au atribuit ilegal contracte publice din 2007 şi până în prezent, în schimbul unor comisioane substanţiale.

În urma unor  percheziţii la mai multe adrese din judeţele Harghita, Mureş şi Ilfov, procurorii au ridicat documente şi copii ale acestora privind hotărâri de consiliu, ordine de deplasare, foi de parcurs şi mai multe contracte.

Primarul Róbert Kálmán Ráduly este acuzat că a aprobat ilegal o autorizaţie de construcţie şi, împreună cu viceprimarul, a aprobat efectuarea de plăţi nejustificate către o firmă.

Viceprimarul Domokos Szőke mai este acuzat, între altele, că a declarat câştigătoare la o licitaţie o firmă care nu respecta cerinţele legii şi care a beneficiat, astfel, de un contract de 1,3 milioane de lei.Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza