Primarul şi viceprimarul din Miercurea Ciuc, arestaţi la domiciliu

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Róbert Kálmán Ráduly, şi viceprimarul Domokos Szőke vor fi plasaţi în arest la domiciliu.

Adăugat: 1 Mai 2015
Ultima actualizare:1 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Róbert Kálmán Ráduly, primarul din Miercurea Ciuc
trimite pe mail

Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă în cazul celor doi funcţionari acuzaţi de abuz în serviciu, conflict de interese şi instigare la fals în înscrisuri oficiale.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Raduly Robert Kalman şi Domokos Szoke sunt acuzaţi că au atribuit ilegal contracte publice din 2007 şi până în prezent, în schimbul unor comisioane substanţiale.

Primarul Raduly a declarat că nu a primit mită niciodată şi că este vorba de o răzbunare politică.

Miercuri dimineaţă, s-au făcut percheziţii la mai multe adrese din judeţele Harghita, Mureş şi Ilfov, printre care şi la locuinţele celor doi şi la sediul Primăriei din Miercurea Ciuc.

Procurorii au ridicat documente şi copii ale acestea privind hotărâri de consiliu, ordine de deplasare, foi de parcurs şi mai multe contracte, mai precizează corespondenta RRA.

Primarul Róbert Kálmán Ráduly este acuzat că a aprobat ilegal o autorizaţie de construcţie şi, împreună cu viceprimarul, a aprobat efectuarea de plăţi nejustificate către o firmă.

Viceprimarul Domokos Szőke mai este acuzat, între altele, că a declarat câştigătoare la o licitaţie o firmă care nu respecta cerinţele legii şi care a beneficiat, astfel, de un contract de 1,3 milioane de lei.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Angela Bârsan
Adăugat:
1 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza