Primarul sectorului 1,cercetat sub control judiciar

Primarul sectorului 1 al capitalei, Andrei Chiliman, a fost plasat sub control judiciar.

Adăugat: 19 Iunie 2015
Ultima actualizare:20 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Andrei Chiliman, primarul sectorului 1
trimite pe mail

UPDATE1  00:05 Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins cererea DNA de arestare preventivă a primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, urmând ca acesta să fie cercetat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Vlad Moisescu, Ioana Costescu (consilier personal al primarului) şi Ion Brad (consilier local), puşi sub acuzare în acelaşi dosar, precizează Agerpres.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori.

De menţionat că potrivit sursei citate, ordonanta de reţinere în cazul lui Chiliman a expirat, astfel ca primarul sectorului 1 a plecat acasă.

La ieşirea din sala de judecată, Andrei Chiliman a declarat ca se considera nevinovat.

UPDATE Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost adus vineri cu o dubă a Poliţiei la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde se va judeca cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a acestuia, într-un dosar în care este acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

Edilul şi-a petrecut noaptea în arest, unde a ajuns după 7 ore de audieri la DNA Ploieşti.

Potrivit DNA, Andrei Chiliman a fost reţinut pentruconstituire de grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată. DNA precizează că încă din 2004, după alegerile locale, ar fi fost constituit acest grup la iniţiativa unui din membri.

Scopul era acela de a genera obţinerea de comisioane cuprinse între 10 şi 15 procente din valoarea unor lucrări publice atribuite pe criterii clientelare.

Edilul a negat acuzaţiile care i se aduc, atât la intrarea la DNA Ploieşti cât şi la ieşire.

Reporter: Dle Chiliman, îl cunoaşteţi pe dl Boeru?

Andrei Chiliman: Discutăm la ieşire.

După 7 ore de audieri, Andrei Chiliman a fost scos încătuşat din sediul DNA Ploieşti şi dus apoi în arestul Poliţiei Câmpina.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi consilierul local Ion Brad, urmând ca şi pe numele lui să se solicite arestarea preventivă.

Andrei Chiliman se află la cel de-al III-lea mandat de primar al sectorului 1 al capitalei, fiind ales pentru prima oară în iunie 2004.

Valoarea prejudiciului în acest dosar s-ar ridica la aproximativ 9 milioane de euro, obţinute de la reprezentanţii a două firme.

Acestea ar fi beneficiat de contracte de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din sectorul 1, inclusiv servicii de supraveghere a acestora.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Iunie 2015
Ultima actualizare:
20 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza