Primarul sectorul 1, Andrei Chiliman a trecut la PDL pe funcţia de prim-vicepreşedinte

Partidul Democrat Liberal şi Iniţiativa România Liberală, condusă de primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, au semnat luni un protocol de colaborare.

Adăugat: 16 Iunie 2014
Ultima actualizare:16 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Andrei Chiliman, noul prim-vicepreşedinte al PDL
trimite pe mail

PDL susţine că este încă un pas spre întărirea dreptei politice, înainte de o posibilă fuziune cu Partidul Naţional Liberal.

Fost membru al PNL, Andrei Chiliman a fost cooptat în actuala conducere democrat-liberală, ca prim-vicepreşedinte al partidului.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, spune că acest protocol este un pas important pentru unificarea dreptei şi că România are nevoie de o forţă puternică de centru-dreapta care să vină cu un proiect de ţară.

"Va trebui să arate cum vedem noi statul, cum vedem noi parcursul economic. PDL a început discuţii ample care vor duce la o fuziune între PDL şi PNL, dar mă bucur foarte mult că acestui demers i se alătură şi Iniţiativa România Liberală", a afirmat Blaga.

Vasile Blaga a mai anunţat că un alt reprezentat al Iniţiativei România Liberală, Vlad Moisescu, va ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Bucureşti, iar Diana Tuşa, şi ea proaspăt venită în PDL,  pe cea de vicepreşedinte al acestei organizaţii.

La rândul său, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că de la înfiinţarea Iniţiativei România Liberală a militat pentru unificarea dreptei şi că PDL este singurul partid aşezat pe principiile capitalismului contemporan şi ale unui stat de drept puternic şi consolidat.

"PDL reprezintă ceea ce doresc eu pentru România. Şi este un partid de dreapta afiliat la PPE, care poate promova politici de dreapta pentru dezvoltarea economică normală a României", a spus edilul sectorului 1.

 

 

 


Autor:
Andreea Prisăcariu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
16 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza