Primarul Marius Stan vrea să treacă la UNPR

Liberalul Marius Stan vrea să plece din PNL şi să treacă la UNPR, după ce Guvernul a adoptat ordonanţa prin care primarii pot opta timp de 45 de zile pentru un alt partid.

Adăugat: 29 August 2014
Ultima actualizare:29 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Marius Stan, primarul municipiului Galaţi. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Primarul municipiului Galați, liberalul Marius Stan, ales pe listele USL a declarat că dacă i se va oferi șansa de a nu-și pierde mandatul și de a schimba partidul, va opta pentru UNPR.

În context, Marius Stan a precizat că este prieten foarte bun, de ani de zile, cu Gabriel Oprea și că se bazează pe sprijinul acestuia pentru a-și continua proiectele.

"Pot să vă spun, că nu-mi dau demisia din partid, aștept 'mercato'... Nu pot să demisionez acum, că-mi pierd mandatul, aștept 'mercato' cu sufletul la gură, este posibil orice... Ca indiciu, vă spun că va conta foarte mult opțiunea pe mai departe... Dacă acest 'mercato' se legalizează am un prieten foarte bun printre politicieni, dar și în afara sferei politice și va cumpăni foarte mult acel personaj... nu e din Galați, e în Guvern e și vicepremier... da, este domnul Oprea, asta ca să înlăturăm echivocurile", a declarat Stan.

Primarul municipiului Galaţi cere sprijin guvernanţilor pentru realizarea proiectelor.

"Le cer guvernanților să ne sprijine în proiectele importante pentru Galați. Dacă încerc să mă dau haiduc, pot să mai stau încă doi ani fără să facem nimic și iarăși sunt patru ani perduți... Proiectele se realizează cu banii iar banii sunt la Guvern", a declarat Maus Stan.

Primarul a mai spus că  în ultimii doi ani nu a putut să-și promoveze proiectele nici în plan local, în Consiliul Local, întrucât PNL l-a trădat și nu i-a asigurat sprijinul.

Primarul Marius Stan a adăugat că i se pare normal să se îndrepte către alte partide decât PNL, partide care să îi asigure majoritatea în CL, având în vedere că a fost ales pe listele USL, format din PSD, PC și PNL, Uniune din care, în prezent, a plecat un singur partid.  

Aleşii locali au la dispoziţie 45 de zile să opteze pentru orice formaţiune politică doresc fără să-şi piardă mandatul obţinut la alegeri.

Guvernul a adoptat, joi, o ordonanţa de urgenţă care le permite primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consilierilor locali, celor judeţeni şi supleanţilor să facă acest pas.


 Autor:
Maria Măndiţă
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
29 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza