Primarul General doreşte construirea a şase cartiere de locuinţe

Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, anunţă că în primăvară s-ar putea începe construirea a şase cartiere de locuinţe, în cele şase sectoare ale Capitalei.

Adăugat: 28 Septembrie 2016
Ultima actualizare:28 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea, primarul general al Capitalei
trimite pe mail

Anunţul vine după ce în ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost adoptat un proiect de hotărâre privind înfiinţarea unei societăţi comerciale al cărei obiect de activitate să fie construirea de apartamente cu destinaţia de locuinţe sociale.

"Am discutat cu toţi cei şase primari de sectoare şi, în cel mai scurt timp, în primăvară, dorim să demarăm construirea a şase cartiere de locuinţe, în cele şase sectoare ale Capitalei. Vom realiza parteneriate în sensul următor: există sectoare care deţin suprafaţa de teren şi altele care nu o au. (...) Să spunem că un sector are terenul dar nu are banii şi atunci Primăria Capitalei intervine prin societatea de construcţii cu sursa de finanţare, iar Primăria de sector pune la dispoziţie suprafaţa de teren. Aceasta este situaţia sectorului 5. (...) Alte sectoare care nu au nici teren ar putea să cumpere, să intre în licitaţii. Sau: să li se aloce de la Primăria Generală a Capitalei", a declarat Gabriela Firea.

Ea a menţionat că, în perioada următoare, va fi înaintată o propunere de administrator al respectivei societăţi, în faţa CGMB. Acest administrator propus va prezenta CGMB o proiecţie de buget.

Primarul a precizat că, în cazul construirii în sistem municipal, costurile vor fi de două ori mai mici decât în sistemul privat, deoarece această societate nu va fi orientată spre obţinerea de profit.

Va urmări, în schimb, să îşi recâştige sumele investite pentru a putea construi alte locuinţe, urmând să recupereze banii din chirii sau vânzări.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza