Primarul din Târgu Mureş: Voi fi foarte restrictiv în privinţa marşurilor

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat că în urma incidentelor de luni, nu va mai permite desfăşurarea niciunui marş în oraş, cu excepţia unor manifestări comemorative.

Adăugat: 12 Martie 2014
Ultima actualizare:12 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Dorin Florea, primarul Târgu Mureş
trimite pe mail

Dorin Florea a adăugat, miercuri, într-o conferinţă de presă, excepţie de la aceastp regulă vor fi comemorările.

"Nu voi mai permite niciun marş de-acum încolo. Târgu Mureşul nu trebuie să fie poligonul răsfăţaţilor, a dezmăţaţilor, a istericilor, a penalilor, a interzişilor şi aşa mai departe. Mi-a făcut o impresie proastă modul în care s-au manifestat pe stradă. Mi-ar fi fost ruşine dacă eram maghiar să asist la asemenea circ. Comemorarea e comemorare, pui o lumânare, dar circul de care s-a avut nevoie a fost pentru a face Târgu Mureşul să arate ca o zonă conflictuală", a precizat primarul Florea,citat de Agerpes.

Edilul a mai spus că după marşul secuilor a primit două cereri de autorizare a unor manifestaţii din partea a două organizaţii româneşti, Noua Dreaptă şi Uniunea Vatra Românească,  că nu le va permite acestora să organizeze vreun marş prin oraş.

"Nu le vom permite nici lor marşuri, tocmai pentru a cruţa târgumureşenii. Vatra Românească şi Noua Dreaptă pot să facă miting de comemorare, dar nu marş. Vor să le facă în 16 şi 27 martie",  a precizat el.

Dorin Florea a mai spus că va fi mai restrictiv în privinţa autorizării unor mişcări de stradă şi şi-a exprimat regretul că primarii din Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe, Raduly Robert şi Antal Arpad, au participat la acţiunea revendicativă de la Târgu Mureş a Consiliului Naţional Secuiesc.

"Vă anunţ acum în mod direct că voi fi foarte restrictiv de-acum încolo în ceea ce înseamnă folosirea Târgu Mureşului ca poligon de încercare pentru nervii, umorile, hormonii  sau orice fel de atitudini pe care unii le consideră că manifestări în spaţiul public. Regret foarte mult că administraţiile din Covasna şi Harghita au fost prezente la Târgu Mureş, la această manifestare care iar a adus o pată neagră Târgu Mureşului. Auzeam tot felul de politruci cerând UDMR-ului nu ştiu ce. Ce să-i ceri, când reprezentanţii lor de vârf erau în Târgu Mureş cu steagul în braţe? Cum să te delimitezi? O să găsesc o modalitate prin care aceste lucruri să nu mai fie poligon de încercare pentru campaniile electorale, debuturi campaniile, sfârşitul campaniilor sau răfuieli personale", a spus Dorin Florea.

Primarul a mai afirmat că el nu merge la Sfântu Gheorghe sau la Odorhei "să deranjeze populaţia" şi că nu înţelege de ce colegii săi primari, precum şi preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, au încurajat o astfel de manifestare.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza