Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, audiat la DNA

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a fost ridicat de procurorii DNA. Edilul este acuzat că a mituit cu două terenuri un ofiţer de poliţie de la Serviciul Investigare Fraude Constanţa, care îl ancheta.

Adăugat: 14 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Nicolae Matei, aflat la al doilea mandat de primar, este audiat, miercuri seară, de către procurorii anticorupţie, la sediul central al DNA, deoarece ar fi încercat să ofere drept mită unor poliţişti mai multe terenuri situate în Năvodari, pe malul mării, pentru a scăpa de un dosar penal.

Unul dintre cazuri care l-a adus în atenţia oamenilor legii ar fi o tranzacţie cu zeci de hectare de teren din Tabăra Năvodari, teren aflat la malul mării, pe care l-a înstrăinat pe un preţ derizoriu faţă de nivelul pieţei, prejudiciind statul cu 150 de milioane de euro.
    
În ultimi patru ani, primarul Nicolae Matei, asociat în SC Dormarbib Grup, ar fi fost implicat în mai multe tranzacţii imobiliare şi licitaţii "cu dedicaţie", a arătat presa locală, citată de Mediafax.
    
Potrivit presei, câştigarea dreptului de proprietate asupra Taberei de copii de la Năvodari a fost una dintre cele mai profitabile afaceri realizată de primarul Nicolae Matei. Astfel, la iniţiativa acestuia 60 de hectare de teren, sute de cabane, spaţii de cazare, administrative şi comerciale, anexe, amfiteatrul şi cantine au intrat, în 28 iulie 2011, în patrimoniul SC Tabăra Năvodari SA.
    
Acţionarii acestei societăţi sunt SC Dormarbib Group SRL, cu 60% din acţiuni şi Consiliul Local Năvodari, cu 40% din acţiuni.
    
Potrivit hotărârii Consiliului Local nr. 152 din iulie 2011, Primaria Năvodari a venit cu aportul în natură, 60 de hectare teren, iar firma lui Gurgu Isidor, cumnatul primarului Matei, s-a obligat ca în decurs de un an să contribuie la această asociere cu aportul de capital prin care să acopere echivalentul celor 60 de procente, aproximativ nouă milioane de lei.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
14 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza