Primarul din Lupeni, arestat în dosarul "Gala Bute"

Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, este acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru alţii, în dosarul "Gala Bute".

Adăugat: 10 Februarie 2015
Ultima actualizare:10 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, va fi cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul "Gala Bute" în stare de arest preventiv.

Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi să dea curs cererii procurorilor şi să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu arestul preventiv pentru 29 de zile, transmite reporterul RRA,  Mădălina Verman.

În dosarul Gala Bute este acuzată de fapte de corupţie şi fostul ministru al dezvoltării, Elena Udrea.

Procurorii spun că ea a comis abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită.

Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea unor fonduri din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 - 2012.

Tot în acest dosar, a fost arestat preventiv şi Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box.

Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, este acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru alţii; Ştefan Lungu, fost consilier personal al ministrului Udrea Elena şi fost administrator al SC Last Time Studio SRL, este acuzat de trafic de influenţă, iar Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, este cercetat pentru luare de mită.

 Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
10 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza