Primarul Capitalei cere operatorilor să intervină cu toate utilajele pentru deszăpezire

Primarul general interimar Răzvan Sava a solicitat la Comandamenul de iarnă din această dimineaţă ca operatorii responsabili cu deszăpezirea să intervină cu toate utilajele din dotare, cu pluguri şi material antiderapant.

Adăugat: 17 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 11.00 Poliţia Capitalei a amplasat echipaje la toate ieşirile din municipiu pentru a informa cu privire la starea drumurilor şi pentru a verifica dacă autoturismele sunt echipate corespunzător pentru a efectua deplasări.

De asemenea, politistii identifica semafoarele care nu funcţionează şi informeaza în permanenţă Administraţia Străzilor pentru remedierea acestora.

În acest moment pe raza municipiului Bucureşti acţionează peste 300 de poliţişti.

UPDATE 10.00 Circulaţia rutieră în capitală se desfăşoară cu dificultate, dar nu sunt drumuri blocate.

Pe timpul viscolului utilajele de deszăpezire acţionează prioritar în zona pasajelor, podurilor şi perimetrul spitalelor şi instituţiilor de interes public.

Ambulanţele sunt însoţite de utilajele de deszăpezire pentru a permite accesul la pacienţi.

De la începerea ninsorii au căzut 191 de copaci, fiind avariate 132 de autoturisme.

În prezent ADP de sector acţionează în 140 de zone din capitală.

Vânt puternic şi ninsoare şi în capitală.

Stratul de zăpadă depus îngreunează traficul rutier.

Mai mulţi copaci au fost doborâţi şi câteva maşini avariate, iar semafoarele din unele intersecţii importante nu funcţionează.

Primarul general interimar Răzvan Sava a solicitat la Comandamenul de iarnă din această dimineaţă ca operatorii responsabili cu deszăpezirea să intervină cu toate utilajele din dotare, cu pluguri şi material antiderapant acolo unde este nevoie, pentru a menţine circulaţia pe străzile principale.

Perioada critică este între 7:00 şi 11:00, cu viscol, intensificare a vântului şi căderi abundente de zăpadă şi noi am recomandat operatorilor de salubritate să suplimenteze atât numărul de utilaje cât şi forţa umană. Să nu existe niciun utilaj la ei în bază care să stea şi să nu fie în stradă, a spus Sava.

În această noapte au căzut 16 copaci.

De asemenea, au fost avariate 10 autoturisme, iar nouă persoane fără adăpost au fost cazate în căminele sociale.

Răzvan Sava a cerut Administraţiei străzilor să remedieze semafoarele defecte, în special în marile intersecţii din capitală, de la Piaţă Victoriei, Piaţa Hurmuzachi, Mihai Bravu cu Vatra Luminoasă, Iancului, Olteniţei, Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Şoseaua Virtuţii la intersecţia cu Bulevardul Constructorilor, Bulevardul Dimitrie Cantemir cu Splaiul Unirii.

 Autor:
Atena Teognoste
Editor:
Luminita Voinea
Adăugat:
17 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza