Primarul Braşovului, trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a primarului Braşovului, George Scripcaru.

Adăugat: 16 Februarie 2016
Ultima actualizare:16 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, instigare la tentativă de abuz în serviciu şi luare de mită.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată şase angajaţi ai Primăriei Braşov şi cinci reprezentanţi ai unor societăţi comerciale.

În perioada 2011-2012, primarul George Scripcaru, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii David Mihai Ciprian şi Pop Călin Silviu, a acţionat şi a determinat funcţionari din cadrul Primăriei Braşov / Consiliului Local Braşov şi angajaţi din cadrul SC Cet SA şi SC Tetkron SRL să-şi exercite defectuos atribuţiile de serviciu, cu ocazia încheierii unor contracte / convenţii cu firma acestuia din urmă, urmărind obţinerea unor foloase necuvenite, atât pentru sine, cât şi pentru această societate şi persoanele care o administrau.

Primăria municipiului Braşov s-a constituit parte civilă cu suma de 1.914.926,15 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Braşov, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.Autor:
Mădălin Iacob
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza