Primarul Brașovului, cercetat sub control judiciar

Primarul Brașovului, George Scripcaru va fi cercetat sub control judiciar, au hotărât în această seară judecătorii Curții de Apel Brașov.

Adăugat: 1 Iulie 2015
Ultima actualizare:1 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: George Scripcaru, primarul Braşovului
trimite pe mail
Decizia a fost luată marţi seara de judecătorii Curții de Apel Brașov.
 
Procurorii DNA au făcut recurs în sală la hotărârea judecătorilor. 
 
Procurorii DNA au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru primarul Brașovului și alți doi oameni de afaceri brașoveni, David Mihai și Costan Simina.
 
Judecătorii au decis ca și aceștia doi să fie cercetați sub control judiciar.
 
Primarul George Scripcaru a fost reținut pentru luni pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu (4 infracțiuni) și luare de mită. 
 
Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora în perioada 2010-2012, primarul Brașovului George Scripcaru în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpații Costan Simina, David Mihai și o altă persoană, a acționat pentru obținerea de foloase necuvenite (sume de bani și bunuri) prin preluarea activelor, licențelor și activității CET SA de către o societate comercială administrată de aceștia din urmă, înființată în acest scop și care nu dispunea de experiență în domeniu.
 
În plus, în perioada 2011-2012, a fost achiziționată, în mod nelegal, energie termică produsă de firma administrată de cei trei oameni de afaceri, peste necesarul populației. Consecința a fost prejudicierea primăriei municipiului Brașov cu suma de aproximativ 24, 5 milioane delei, sumă care reprezintă totodată un folos necuvenit pentru societatea respectivă. 
 
În același timp, în contextul derulării programului „Termoficare 2006 - 2015, căldură și confort" cu ocazia derulării unor achiziției publice în valoare de aproximativ 6 milioane de lei, ca urmare a urmare a unei înțelegeri prealabile, frauduloase cu primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, lucrarea a fost atribuită către o firmă controlată de inculpatul Pop Călin.
 
În schimbul atribuirii acestei lucrări, primarul George Scripcaru i-a pretins omului de afaceri ca o parte din banii primiți în mod necuvenit de la Primăria Brașov (aproximativ 100.000 euro), să fie utilizați de acesta din urmă pentru cumpărarea de materiale electorale (pixuri, brichete etc.) și pentru achiziționarea a aproximativ 2.000 de pachete cu alimente, în cadrul campaniei pentru alegerile locale din anul 2012.
 
Cu ocazia auditului financiar pentru anul 2014, auditorii Curții de Conturi, verificând relația comercială desfășurată de Primăria Municipiului Brașov cu firma lui Pop Călin, au constatat că beneficiarul Primăria Brașov a achitat constructorului nejustificat 1.914.926,15 lei, sumă ce reprezintă prejudiciu pentru municipiul Brașov și un folos necuvenit pentru societatea respectivă.


Autor:
Mădălin Iacob
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza