Primăria Sfântu Gheorghe, obligată de instanţă să respecte legea

Primăria Sfântu Gheorghe este obligată să schimbe tăbliţele de pe faţadele instituţiilor unde denumirile apar mai întâi în limba maghiară şi mai apoi în română.

Adăugat: 7 Decembrie 2012
Ultima actualizare:7 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea de Apel Braşov obligă Primăria Sfântu Gheorghe, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, să respecte legea în ce priveşte inscripţionarea publică, respectiv să posteze toate denumirile şi informaţiile mai întâi în limba română - limbă oficială a statului - şi abia apoi în alte limbi.

Curtea de Apel Braşov a respins recursul formulat de conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe la sentinţa Tribunalului Covansa.

Prin urmare, prima sentinţă rămâne definitivă.

Astfel, Primăria Sfântu Gheorghe este obligată să schimbe tăbliţele de pe faţadele instituţiilor unde denumirile apar mai întâi în limba maghiară şi mai apoi în română, să înlocuiască indicatoarele turistice scrise mai întâi în maghiară, tăbliţele străzilor, precum şi instrucţiunile de pe aparatele de taxare din parcări.

Nu în ultimul rând, sentinţa prevede obligativitatea ca pe viitor toate denumirile sau informaţiile de interes public să fie inscripţionate mai întâi în limba oficială a statului român.

Prefectura Covasna a chemat în judecată Primăria Sfântu Gheorghe în urma mai multor sesizări primite din sfera civilă referitoare la nerespectarea caracterului de limbă oficială de stat a limbii române.
 Autor:
Oana Negrea
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
7 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza