Primăria Craiova se opune contruirii unui depozit de deşeuri radioactive la Kozlodui

Primăria municipiului Craiova se opune categoric construcţiei unui depozit de deşeuri radioactive în zona localităţii bulgare Kozlodui, la mai puţin de 200 de km distanţă.

Adăugat: 10 Iunie 2016
Ultima actualizare:10 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Lia Olguţa Vasilescu, primarul ales al Craiovei
trimite pe mail

Autorităţile şi instituţiile publice au ajuns la concluzia că nu sunt pregătite să facă faţă unei asemenea provocări, iar proiectul este contestat şi de membrii societăţii civile.

Poziţia oficială a administraţiei publice din Craiova este împotriva construcţiei depozitului de deşeuri radioactive la Kozlodui, a declarat primarul reales al oraşului, Lia Olguţa Vasilescu, potrivit corespondentului RRA.

Aceasta este şi concluzia unui sondaj de opinie în rândul craiovenilor cu privire la acest obiectiv.

"A doua întrebare a fost: 'sunteţi de acord cu aceste construcţii la mai puţin de 200 de km distanţă de municipiul Craiova?", răspunsul a fost nu - 88% - da - 5, 9%, nu ştiu - 6, 1%, a precizat Vasilescu.

Nici societatea civilă nu este de acord cu depozitul de deşeuri radioactive de la Kozlodui.

Coordonatorul Grupului de Acţiune Civică din Craiova, prof. Luminiţa Simoiu, a contestat însuşi evenimentul de astăzi care, în opinia sa, nu a întrunit atribuţiile unei dezbateri publice.

"În conformitate cu prevederile Convenţiei ESPO, publicul trebuie să aibă un timp suficient pentru a putea să citească, să fie corect informat. Am primit această informaţie la Departamentul de Chimie unde îmi desfăşor activitatea pe data de 26 mai", a informat ea.

Depozitul de eliminare a deşeurilor radioactive de la Kozlodui ar urma să fie construit la o distanţă de aproximativ 5 km de graniţa de sud a României.Autor:
Florin Firu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza