Primăria Capitalei vrea să construiască locuințe pentru persoanele cu venituri mici

Municipalitatea vrea să devină un jucător pe piaţa imobiliară, afirmă primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Adăugat: 2 Martie 2018
Ultima actualizare:2 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea
trimite pe mail

La Palatul Parlamentului se desfășoară o dezbatere despre tendinţele pieţei imobiliare pentru acest an.

Între temele de discuţii sunt diverse programe ale autorităţilor centrale şi locale pentru susţinerea acestei pieţe, iar primarul general Gabriela Firea, a vorbit despre mai multe proiecte care vizează locuinţele sociale şi de serviciu.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că municipalitatea vrea să devină un jucător pe piaţa imobiliară fără să fie un concurent pentru firmele private.

În acest sens, a anunţat că vrea să achiziţioneze pentru piaţa liberă aproximativ 500 de unităţi locative destinate medicilor şi asistenţilor medicali care lucrează în cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalie.

Prin compania municipală Trustul de Construcţii, primăria vrea să înceapă în acest an şi construirea de locuinţe destinate persoanelor cu venituri mici, având în vedere că sunt 3.000 de cereri pentru locuinţe sociale depuse numai la Primăria Capitalei.

Edilul şef al capitalei a mai spus că se lucrează intens la finalizarea planului urbanistic general, având în vedere că sunt multe zone din capital care s-au dezvoltat haotic şi a anunţat aici, în cadrul forumului, că se va demara un concurs de soluţii pentru reabilitarea unui bulevard important din capitală.

"Ne dorim cel puţin zona centrală să aibă o nouă abordare. Prin proiectul de buget am iniţiat şi urmează să-l anunţăm şi public un concurs internaţional de soluţii, de un milion de euro, prin care ne dorim să primim în beneficiul bucureştenilor un proiect pentru reabilitarea bulevardului Magheru. Este trist ceea ce se întâmplă acum, e un bulevard principal al capitalei care este pur şi simmplu deteriorat, nu mai este deloc pus în valoare. Cei mai mulţi cetăţeni sau companii s-au mutat din acea zonă din cauza clădirilor cu risc seismic", a spus Gabriela Firea.

Directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Miljocii, Alexandru Petrescu, a declarat că programul "Prima Casă" a demarat încă din 15 perioada, iar până acum 5% din valoarea fondurilor alocate au fost epuizate.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza