Primar şi viceprimar cercetaţi, în urma unui miting electoral în Mehedinţi

Primarul şi viceprimarul localităţii mehedinţene Vânjuleţ sunt cercetaţi, alături de alte 13 persoane, pentru provocarea de incidente la un miting electoral, unde mai mulţi jandarmi au fost răniţi.

Adăugat: 5 Iunie 2012
Ultima actualizare:5 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mai mulţi jandarmi au fost răniţi, luni seară, în timpul unei intervenţii în comuna mehedinţeană Vânjuleţ.

Jandarmii au fost chemaţi la un miting electoral desfăşurat cu ocazia lansării candidaţilor Mişcării pentru Noul Mehedinţi la Primăria comunei şi la Consiliul Judeţean Mehedinţi.

În imaginile surprinse de camerele de filmat în timpul scandalului electoral, procurorii şi poliţiştii i-au dentificat  pe primarul Nistor Costache şi viceprimarul Romeo Hornoiu.

Conform autorităţilor, cei doi fac parte dintre persoanele care au provocat violenţele, ambii fiind cercetaţi, alături de alte 13 persoane, pentru ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere.
    
Procurorul de caz, Silviu Donea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare a declarat, marţi, că 15 persoane sunt cercetate în dosarul deschis pentru ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere, între aceştia fiind şi primarul şi viceprimarul din localitate, conform Mediafax.
    
Într-un comunicat remis, marţi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi, se arată că, în urma cercetărilor, s-a stabilit că în timp ce în Căminul cultural al comunei Vânjuleţ se desfăşura o manifestare electorală organizată de o formaţiune politică, un grup de persoane simpatizante ale altei formaţiuni, din care făceau parte reprezentanţi ai administraţiei publice locale, au organizat o contramanifestaţie şi au forţat pătrunderea în incinta Căminului cultural, adresând injurii şi expresii jignitoare participanţilor la manifestaţie.
    
În aceste împrejurări, forţele de ordine au fost atacate cu pietre şi pulverizate cu praful stingătoarelor de incendiu aflate pe holul administraţiei publice locale, de către cei care veniseră pentru a forţa pătrunderea în incinta Căminului cultural", se mai arată în comunicatul IPJ Mehedinţi.

Trei jandarmi au fost răniţi, iar zece persoane au ajuns la poliţie

În timpul scandalului, trei jandarmi au fost răniţi în timpul intervenţiei în comuna mehedinţeană Vânjuleţ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, inspector Nicolae Lohon, aproximativ 50 de persoane au intrat şi au încercat să boicoteze manifestarea.
    
"Un grup de 50 de persoane s-a manifestat violent, adresând cuvinte şi expresii jignitoare. Jandarmii şi Poliţia au intervenit. O parte dintre oamenii din căminul cultural au folosit extinctoarele atacând jandarmii şi poliţiştii. Au fost evacuaţi, apoi au folosit bordurile de pe marginea drumului atacând cu pietre forţele de ordine. A fost avariată o autospecială a jandarmilor şi trei subofiţeri ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au fost răniţi", declara Lohon, citat de Mediafax.
    
În timp ce localnicii, în majoritate de etnie romă, au încercat să rupă cordonul de jandarmi format în Căminul cultural, forţele de ordine au folosit spray-uri lacrimogene.
    
După ce persoanele turbulente au fost evacuate, scandalul s-a mutat în stradă, unde au lovit cu pietre maşina candidatului Mişcării pentru Noul Mehedinţi la preşedinţia Consiliului Judeţean, Mihai Stănişoară, dar şi o autospecială de jandarmi.

În urma incidentului, zece persoane au fost duse la audieri.

Mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi au rămas peste noapte în localitate pentru a aplana eventuale conflicte.
  Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
5 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza