Prima condamnare în dosarul Hidroelectrica

Fostul director de trading din Hidroelectrica, Eugen Brădean, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Adăugat: 6 Decembrie 2013
Ultima actualizare:6 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au hotărât vineri să-l condamne pe fostul director de la Hidroelectrica, Eugen Brădean, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită.

Hotărârea este prima de acest fel în dosarul Hidroelectrica, într-un timp record de trei săptămâni.

Fostul director de la Hidroelectrica, Eugen Brădean, şi-a recunoscut faptele şi a beneficiat de o reducere a pedepsei, fiind condamnat cu suspendare şi pus joi în libertate.

Pe de altă parte, magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus judecarea separată a fostului consilier al ministrului pentru energie şi membru în Consiliul de Supraveghere al companiei naţionale, Ioan Mihăilă, trimis în judecată în acelaşi dosar, tot pentru dare de mită.

Decizia de nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit procurorilor anticorupţie citaţi de reporterul Radio Românie, Diana Surdu, în luna octombrie, Ioan Mihăilă, în virtutea funcţiilor deţinute, a promis un milion patru sute de mii de euro unui alt membru al aceluiaşi consiliu, pentru ca acesta din urmă să voteze favorabil încheierea unui contract bilateral pentru patru ani prin care Hidroelectrica să vândă energie ieftină unei firme din Cluj în defavoarea companiei naţionale.

Promisiunea de dare de mită a fost făcută cu ajutorul lui Eugean Brădean, membru în directoratul Hidroelectrica şi coordonator al Direcţiei de Marketing Furnizare din cadrul aceleiaşi companii.

Prejudiciul estimat în dosar ar fi fost de 175 de milioane de lei, dacă acţiunea ar fi fost încheiată.Autor:
Mira Gomboş
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
6 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza