"Prima chirie" intră în vigoare

Şomerii care îşi găsesc un loc de muncă situat la o distanţă mai mare de 50 de kilometri de casa lor pot să primească 75% din chirie şi întreţinere timp de maximun 36 de luni, dar nu mai mult de 900 de lei pe lună.

Adăugat: 26 Mai 2017
Ultima actualizare:26 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Şedinţă de guvern. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Guvernul îi sprijină financiar pe şomerii care îşi găsesc de lucru în alte localităţi decât cele în care domiciliază.

Este vorba despre aşa numitul program "Prima chirie", ale cărui norme de aplicare au fost adoptate ieri de executiv.

Ordonanţa de urgenţă privind "Prima chirie" se poate aplica de ieri după ce guvernul a adoptat normele metodologice.

Şomerii care îşi găsesc un loc de muncă situat la o distanţă mai mare de 50 de kilometri de casa lor pot să primească 75% din chirie şi întreţinere timp de maximun 36 de luni, dar nu mai mult de 900 de lei pe lună.

Aceşti bani pot să fie primiţi şi retroactiv din ianuarie şi până astăzi, aşa cum preciza purtătorul de cuvânt al executivului, Alina Petrescu.

"Pentru a beneficia de această primă de relocare, persoanele care vor să ceară acest drept trebuie să depună la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă documentele care să ateste îndeplinirea condiţiilor în termen de 60 de zile de la data încadrării în muncă. Pot depune cereri şi cei care s-au încadrat în muncă din ianuarie până acum, adică din momentul adoptării iniţiale a OUG 6/2017", a spus Alina Petrescu.

Modificări la inspecţia tehnică pentru autovehicule

Tot ieri au fost aprobate o serie de modificări ale sistemului de inspecţie tehnică periodică pentru autovehicule, pentru adaptarea acestuia la normele europene.

Noutatea este că defecţiunile care vor fi constatate la maşini se împart în trei categorii: minore, majore şi periculoase, iar maşinile care au doar defecţiuni minore vor putea să primească certificatul ITP.

Miniştrii au adoptat ieri un memorandum pe baza căruia se pot organiza consultări publice pentru redactarea proiectului de lege a internship-ului.

Guvernul vrea sa-i protejeze pe tinerii care vor să facă practică în firme sau întreprinderi de posibilitatea unei angajări mascate.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza